Video Projecten

Iedereen veilig en gezond uit en thuis

Dit is de veiligheidsmissie van Strukton Rail. Dit heb ik ook gemerkt bij de opnames op de werk locatie waar ik mocht filmen. Tientallen meters hoge kranen en 38 ton zware spoorconstructies rechtvaardigen dan ook wel de nodige maatregelen. Na een on-line instructievideo en de veiligheidsinstructie op de locatie mocht ik - gewapend met helm, gele hes en veiligheidsschoenen en onder strikte begeleiding - de mooiste beelden schieten van groots hijswerk en ontzagwekkende professionals. Al met al een indrukwekkend filmproject met een indruk wekkend resultaat over Plan-Do-Check-Act, en dat laatste was ook de opdracht.

Green, greener, greenest…

Bakkerij-spuitmachines presenteer je niet in een kantoortje, en in de bakkerij is het een heel gedoe én een hoop herrie. We gaan dus voor de fake cake, alleen de achtergrondfoto is van de ‘echte bakker’. Met 24m2 groendoek en een hoop licht is alles na te maken. De verschillende standpunten en perspectieven geven het nodige gepuzzel om een realistische diepte te creëeren. Uiteindelijk ligt er een mooi resultaat voor Unispray, ‘Uw specialist voor spuitsystemen in de voedingsmiddelen industrie’.

Vossestein, mensen maken het verschil

Jan Vossestein wilde een video ten behoeve van wachtende klanten. Een benadering vanuit technisch perspectief - visualiseren wat APK, bandenwissel, aircocontrole etc. feitelijk inhielden - zou leiden tot een video die voor iedere garage eender was. Het onderscheidend vermogen van de organisatie zit in de medewerkers. In deze video vertellen alle medewerkers wat hen drijft, een mooie anekdote of een welgemeend persoonlijk advies. ‘Het zijn de mensen die het verschil maken’.

The Next Step, over organisatie transformatie

TNS was een project waarin de verticale, functionele ICT-organisatie werd getransformeerd naar een horizontale, ketengerichte ontwikkelorganisatie. Het gevolg was dat alle managers nieuwe medewerkers, en alle medewerkers nieuwe managers kregen. Tijd voor een voorstelrondje, want ‘wat zegt een besluit als je de beslisser niet kent?’. Alle managers zijn geportretteerd in een actieve privé context. Schilderen, sporten, zeilen, koken, allemaal passies van waaruit de link is gelegd naar drijfveren in hun werk. Mooie verhalen in de films leidden tot openhartige gesprekken bij de koffie-automaat.Contact: h.tersteeg@htvp.nl
              06-3761 8347